logo foodfestival Van Die Dingen Gebeuren
https://www.vandiedingendiegebeuren.nl/uploads/images/foodtrucks/bbbb.jpg

Blackberry blossom Bluegrass Band

De naam van de band is afgeleid van “The Blackberry Blossom”,  een oud vioolliedje, of op zijn folkmuzikants: 'a fidletune'. Het stukje muziek is qua melodie en akkoordenstructuur in veel arrangementen terug te vinden. 

Marjolijn Polfliet liep al jaren rond met het idee hier iets mee te gaan doen en raakte nog meer in vervoering door deze muziekstijl na het zien van de film The Broken Circle Breakdown. De liedjes spreken zo aan omdat het echt een ziel heeft, het zijn niet zomaar niemendalletjes maar het gaat echt ergens over. Een beetje drama, zoals in Franse chansons (die ze overigens natuurlijk ook gewoon blijft zingen!), daar houdt ze wel van op zijn tijd. Maar klassiekers als Jolene kun je bijvoorbeeld ook prima ‘verbluegrassen’ en gelukkig zit er ook heel veel vrolijks tussen.  

Arjan Verdoorn en Marjolijn kwamen elkaar als collega’s tegen bij Toonbeeld in Terneuzen waar ze allebei werken en daar werd voor een gelegenheid een docentenband gevormd. Marjolijn had het lied ‘don’t think twice it’s all right’ van Bob Dylan op de repertoirelijst gezet en Arjan vroeg haar hoe ze daar zo bij kwam. Toen ze vertelde over haar voorliefde voor bluegrass werd Arjan meteen enthousiast en besloten ze samen een nieuw collectief op te richten. Zondag 12 mei ben je getuige van het eerste prille levenslicht van deze band. 

 

<-- Terug naar overzicht